Uniunea Europeana Guvernul Romaniei POS Mediu Consiliul Judetean Covasna Instrumente structurale
Bodoki- és Baróti hegység, Csókás-Veczer, Veresvíz Tőzegláp, Lassúág-Honcsok Tőzegláp, Felső Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek  megfelelő kezelése
-

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2014.12.03.

Aláírták a kezelési tervek kidolgozására vonatkozó szolgáltatási szerződést a Bodoki- és Baróti hegység, Csókás-Veczer, Veresvíz tőzegláp, Lassúág-Honcsok Tőzegláp, Felső Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek  megfelelő kezelése című projekt keretében

A pályázat résztámogatója az Európai Regionális Fejlesztési Alap

November 26-án Kovászna Megye Tanácsának székhelyén írták alá a Bodoki- és Baróti hegység, Csókás-Veczer, Veresvíz tőzegláp, Lassúág-Honcsok Tőzegláp, Felső Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek  megfelelő kezelése nevű projekt keretében a kezelési tervek kidolgozására vonatkozó szolgáltatási szerződést.  A szerződés kivitelezője a S.C. MULTIDIMENSION S.R.L, a Kovászna Megye Tanácsa által kiírt nyílt versenytárgyalás nyertese.

A szerződés tárgya öt Kovászna megyei természetvédelmi terület, a Csókás-Veczer, a Veresvíz tőzegláp, a Felső Olt, a Feketeügy és a Rétyi Nyír kezelési tervének kidolgozása.

A kezelés tervek kidolgozása a projekt legfontosabb tevékenységét képezik, mivel ezek nagy mértékben hozzájárulnak Kovászna megye természeti örökségének és biodiverzitásának megőrzéséhez és védelméhez.  Ugyanakkor az érvényes jogszabályok értelmében a természetvédelmi területek gondnokai ezek menedzsmentjét a kezelési tervekben foglaltak alapján kell ellássák.

A projekt által érintett öt természetvédelmi terület kezelési tervét egy több szakemberből álló csapat (biológusok, földrajzosok, szociológusok) dolgozza ki. A szakemberek felmérik az élőhelyek valamint a védett állat- és növényfajok jelenlegi állapotát és javaslatokat tesznek, arra mit kell tenni ezek megőrzésére.

A kezelési tervek első változatai 2015 júniusáig kell elkészüljenek, ezeket ismertetik és elfogadtatják az érintett lakossággal, és ezt követően  jóváhagyatják a Környezetvédelmi Minisztériummal.

A szerződés ÁFÁ-s összértéke 627.440 lej és a kivitelezőnek a kezdési rendelet átvétele után 1 év áll a rendelkezésére a kezelési tervek kidolgozására és véglegesítésére.  

A Bodoki- és Baróti hegység, Csókás-Veczer, Veresvíz tőzegláp, Lassúág-Honcsok Tőzegláp, Felső Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek  megfelelő kezelése projekt célja a természeti örökség és a biodiverzitás védelme és megőrzése a Kovászna Megye Tanácsa gondnokságába lévő természetvédelmi területek szakszerű menedzsmentje által és a 2007-2013 Környezetvédelmi Szektoriális Operatív Program, Megfelelő kezelési intézkedések a természetvédelem érdekébe, 4. Prioritási tengelyének keretén belül valósul meg.

További információkért forduljon:

Toth Szabolcs Barnabás projektmenedzserhez, tel: +40 267 311190, e-mail: tothszabolcs@kvmt.ro,

Madarasi Csilla – kommunikációs felelőshöz, tel: +40 267 311190, e-mail: madarasicsilla@kvmt.ro.

<< vissza a főoldalra
Eseménynaptár
Időjárás
Hasznos linkek

  

    


 

Proiect cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României