Uniunea Europeana Guvernul Romaniei POS Mediu Consiliul Judetean Covasna Instrumente structurale
Bodoki- és Baróti hegység, Csókás-Veczer, Veresvíz Tőzegláp, Lassúág-Honcsok Tőzegláp, Felső Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek  megfelelő kezelése

Főoldal

Takarítási akció a Rétyi Nyír Természetvédelmi területen2018-05-07

Pénteken, május 4-én a Megyei Termeszetvédelmi és Hegyimentő Központ takarítási akciót szevezett a Rétyi Nyír természetvédelmi területen. Az intézmény munkatársai mellett a takarításban 50 önkéntes  - csendőrök  és civilek - is közreműködött.

Ezennel felhívjuk a figyelmet, hogy autóval/motorkerékpárral behajtani, valamint szemetet eldobni/lerakni a Rétyi Nyír Természetvédlmi Területen szigorúan tilos és büntetéssel jár.

Fényképek2018-05-02

A Szent György Napok keretén belül a Kovászna Megyei Hegyimentő Szolgálat mentési bemutatót tartott. A bemutatón  részt vettek a csapat önkéntesei is.

 

Mentési akció bemutató2018-04-27

A Szentgyörgy Napok keretén belül egy mentési bemutatónak lehetnek szemtanúi.

Pillanatképek a Rétyi Nyírből2018-04-04

Mivel még nem kezdődött el a kökörcsinek és kockás kotuliliomok virágzása, de a gyurgyalagok visszatérése is távol még, így be kell érjük uráli bagoly, fekete gólya és lepkék fotózásával. Egyikük sem enged közel magához. A kétéltűek közül a barna ásóbéka és tarajos gőte került csak lencsénk elé. Örvendetes a nagyszámú, vízzel, élettel rendelkező tavat látni.

Közös gyakorlat Komandón 2017-11-20

Pénteken a Kovászna Megyei Hegyimentő Szolgálat csapata, közösen a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőséggel és a Kovászna Megyei Hegyi Csendörség képviselőivel, gyakorlaton vettek részt Komandó és a Lakóca csúcs térségében. A gyakorlat során eltűnt és sérült személyeket kerestek meg, elsősegélynyújtásban részesítették, illetve átadták őket a Sürgősségi Életmentő Szolgálat munkatársainak.

Bevetésen a Hegyimentő Közszolgálat2017-11-06

Megkezdte működését a megyei önkormányzat alárendeltségébe tartozó Hegyimentő Közszolgálat. November 3-án sikeresen teljesítettek első bevetésükön.

Hegyimentő Közszolgálat létrehozása Kovászna megyében2017-10-23

2017 November 1. kezdettel a megyei önkormányzat alárendeltségébe tartozó Természetvédelmi, Vidékfejlesztési és Hegyimentő Megyei Központ - hegyimentő közszolgálatot indít.

Az érvényes jogszabályok szerint azok a megyei önkormányzatok, amelyek területén hegyi útvonalak/ösvények és/vagy sípályák találhatók, kötelesek megszervezni a hegyimentő szolgálatot. A hegyimentők feladatai közé tartoznak: turista útvonalak kijelölése és karbantartása, balesetmegelőző őrjáratok megszervezése, eltűnt személyek keresése, helyszíni elsősegély nyújtása, valamint a sérült személy/személyeknek a mentőig való szállítása.

Eltűnt személyek keresését és mentését szimuláló taktikai gyakorlatra került sor2017-08-30

    Augusztus 30-án eltűnt személyek keresését és mentését szimuláló taktikai gyakorlatra került sor Sugásfürdőn. Részt vettek: a Kovászna Megyei Katasztrófavédelem; a Sepsiszentgyörgyi Civil Védelem; a Kovászna Megyei Rendőrség; a Kovászna Megyei Csendőrség; a 01048-as Katonai Egység; a Kovászna Megyei Mentőállomás, a Vöröskereszt; a Hatodi Erdészet; a Megyei Természetvédelmi, Vidékfejlesztési és Hegyimentő Központ; az AlpinSport Egyesület; az Autocrono Klub – Offroad tagozat egységei. A forgatókönyv alapján az 112-es országos egységes sürgősségi hívószámon egy személy jelezte, hogy egy nappal korábban egy öt főből álló csoport elindult Sugásfürdőről a Benkő-forrás irányába, de nem érkeztek vissza és telefonon sem elérhetőek. A nehéz helyzetben levő turistákat kimentették és megkapták a szükséges ellátást.

 

Eseménynaptár
Időjárás
Hasznos linkek

  

    


 

Proiect cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României