Uniunea Europeana Guvernul Romaniei POS Mediu Consiliul Judetean Covasna Instrumente structurale
Bodoki- és Baróti hegység, Csókás-Veczer, Veresvíz Tőzegláp, Lassúág-Honcsok Tőzegláp, Felső Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek  megfelelő kezelése

Főoldal

Menedékház a Bodoki-havasokban2018-08-13

Az elmúlt hétvégen a Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat munkatársai menedékhelyet építettek a Bodoki-havasokban. A hétfőn (13. 08. 2018) átadott menedék, mely első a megye területén, a Kincsás-vára és a Bodoki-csúcs közötti nyeregben található 1053 méteren, szükség estén 4-8 személynek kínál menedéket.

Riasztás2018-08-09

2018 08. 09.-én a Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat csapatát egy 60 éves magyarországi férfihoz riasztották aki családjával a bálványosi Büdös Barlang közelében turázott, mikor megcsúszott és beesett egy szakadékba. Innen kötelek segítségével kihúzták majd lekísérték a mentőautóhoz ahol felülvizsgálták és megálapították, hogy nem szorul korházi kezelésre. 
Az akcióban a hegyimentőkön kívűl részt vettek a csendörség és a kézdivásárhelyi Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársai is.

Túristák kisegítése2018-08-06

2018 agusztus 6.-án,  pénteken a Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat csapata két magyarországi túristát segített abban, hogy biztonságosan visszaérjenek Bálványosfűrdőre. A két turista jelzett ösvényen haladt Bálványos-vár környékén, de az est közeledte pánikot váltott ki bennük így segítséget kértek a 112 sűgösségi számon.

50 gyerek a Rétyi Nyír természetvédelmi területen - „Önkéntes, Te is kapcsolódj be!” 2018-07-13

2018. július 12-én  ötven - Kovászna, Ialomița, illetve Tulcea megyei gyerek látogatta meg a Natura2000-es Rétyi Nyír ROSCI0111  természetvédelmi területet, akik a már emlitett három megye Környezetvédelmi Ügynöksége által szervezett, „Önkéntes, Te is kapcsolódj be!” elnevezésű táborban vettek részt.
A tanulmányút során a Megyei Természetvédelmi és Hegyimentő Központ munkatársai hozzávetőlegesen két órás, gyönyörű tájakon tett tanulmányut során mutatták be a Rétyi Nyírt.
A résztvevő gyerekeknek a Kovászna Megye Tanácsa kezelésében / gondnokságában lévő, a Kovászna Megyei Természetvédelmi és Hegyimentő Központ által kezelt Natura 2000-es természetvédelmi területeken előforduló jelölő fajokat bemutató szóróanyagot is kiosztottak.
A gyerekeket lenyűgözte a gyönyörű táj és a sok érdekes növényfaj, amelyekkel kapcsolatosan rengeteg kérdést tettek fel a tanulmányutat vezető szakembereknek.

 

Gyermeknapi rendezvény2018-06-04

Gyermeknap alkalmaból a Kovásznai Megyei Hegyimentő Szolgálat alkalmazottai és önkéstesei az Erzsébet parkban felszerelt tiroli pályával örvendeztették meg az ünnepelteket. Rengeteg érdeklődő kisgyerek volt és biztosak vagyunk abban, hogy sokuknak felejthetetlen élmény marad.

 

Takarítási akció a Rétyi Nyír Természetvédelmi területen2018-05-07

Pénteken, május 4-én a Megyei Termeszetvédelmi és Hegyimentő Központ takarítási akciót szevezett a Rétyi Nyír természetvédelmi területen. Az intézmény munkatársai mellett a takarításban 50 önkéntes  - csendőrök  és civilek - is közreműködött.

Ezennel felhívjuk a figyelmet, hogy autóval/motorkerékpárral behajtani, valamint szemetet eldobni/lerakni a Rétyi Nyír Természetvédlmi Területen szigorúan tilos és büntetéssel jár.

Pillanatképek a Rétyi Nyírből2018-04-04

Mivel még nem kezdődött el a kökörcsinek és kockás kotuliliomok virágzása, de a gyurgyalagok visszatérése is távol még, így be kell érjük uráli bagoly, fekete gólya és lepkék fotózásával. Egyikük sem enged közel magához. A kétéltűek közül a barna ásóbéka és tarajos gőte került csak lencsénk elé. Örvendetes a nagyszámú, vízzel, élettel rendelkező tavat látni.

Eseménynaptár
Időjárás
Hasznos linkek

  

    


 

Proiect cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României