Uniunea Europeana Guvernul Romaniei POS Mediu Consiliul Judetean Covasna Instrumente structurale
Bodoki- és Baróti hegység, Csókás-Veczer, Veresvíz Tőzegláp, Lassúág-Honcsok Tőzegláp, Felső Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek  megfelelő kezelése

Főoldal

Kovászna megyében véget ért a síszezon2019-03-19

Az elmúlt síszenzonban 41 alkalommal riasztották a Hegyimentő Közszolgálat munkatársait, ebből 14 alkalommal volt szükséges a Megyei Mentőszolgálatot is riasztani. A balesetek többségében ficamot vagy törést szenvedtek a téli sportok kedvelői de előfordult  agyrászkodás és csigolyatörés is.

Meghívó2019-02-28

Szeretettel várjuk a téli sportok kedvelőit Jeszenszky Géza és Neidenbach Ákos könyvbemutatóval egybekötött vetített képes előadására 2019. március 1-én, pénteken, 18 órától Sepsiszentgyörgyön, a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében.

Váras túra a Bodoki-havasokba2018-10-10

A Természetvédelmi Területek Hete rendezvénysorozat keretén belül a Megyei Természetvédelmi és Hegyimentő központ szombaton, október 13-án váras túrát szervez a Bodoki-havasokba a Leányka- és Kincsás várakhoz. A túrázók  biztonságát a Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat munkatársai bíztosítják.

Találkozó okt. 13-án reggel 9 órakor az oltszemi Borvizek Útja Központnál. A túra időtartama 8 óra. Kérjük, hogy megfelelő túrafelszerelést, elegendő élelmiszert és vizet hozzanak magukkal.

Jelentkezni, bővebb információt kérni a 0799800025 vagy office@natcov.ro elérhetőségeken lehet.

Menedékház a Bodoki-havasokban2018-08-13

Az elmúlt hétvégen a Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat munkatársai menedékhelyet építettek a Bodoki-havasokban. A hétfőn (13. 08. 2018) átadott menedék, mely első a megye területén, a Kincsás-vára és a Bodoki-csúcs közötti nyeregben található 1053 méteren, szükség estén 4-8 személynek kínál menedéket.

Eseménynaptár
Időjárás
Hasznos linkek

  

    


 

Proiect cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României