Uniunea Europeana Guvernul Romaniei POS Mediu Consiliul Judetean Covasna Instrumente structurale
Bodoki- és Baróti hegység, Csókás-Veczer és Csomád-Bálványos  természetvédelmi területek  kezelése
2016-01-28

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2016.01.28

Kiadványok Kovászna megye értékeinek népszerűsítésére 

A Bodoki- és Baróti-hegység, Csókás-Veczer, Veresvíz tőzegláp, Lassúág-Honcsok Tőzegláp, Felső Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek  megfelelő kezelése projekt keretében Kovászna megyei Natura 2000-es területekről készültek tájékoztató kiadványok. 

 

A különböző típusú kiadványok - szórólapok, képeslapok, zsebnaptárak és plakátok - célja Kovászna megye természeti értékeinek és Natura 2000-es területeinek népszerűsítése és megismertetése a lakossággal valamint az idelátogató turistákkal. 

                              
Összesen hat természetvédelmi területről a Bodoki- és Baróti-hegységről, a Csókás-Veczer dombságról, a Veresvíz tőzeglápról, a Felső Oltról, a Feketeügyről és a Rétyi Nyírről készültek szórólapok és képeslapok. A magyar, román és angol nyelvű szórólapok röviden ismertetik a Natura 2000 ökológiai hálózat célját és alappilléreit, valamint rövid leírást tartalmaznak az adott területek sajátosságairól és az ott élő védett állat- és növényfajokról.  


A kiadványok megtekinthetők és letölthetők a projekt weboldalán, www.natkov.ro. Nyomtatott példányokat a Kovászna Megye Tanácsához tartozó Természetvédelmi, Vidékfejlesztési és Hegyimentő Megyei Központban és a Sepsiszentgyörgyi Europe Direct Információs Központban lehet igényelni. 


A Bodoki- és Baróti hegység, Csókás-Veczer, Veresvíz tőzegláp, Lassúág-Honcsok Tőzegláp, Felső Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek megfelelő kezelése projekt célja a természeti örökség és a biodiverzitás védelme és megőrzése a Kovászna Megye Tanácsa gondnokságába lévő természetvédelmi területek szakszerű menedzsmentje által és a 2007-2013 Környezetvédelmi Szektoriális Operatív Program, Megfelelő kezelési intézkedések a természetvédelem érdekébe, 4. Prioritási tengelyének keretén belül valósul meg.

További információkért forduljon: 
Toth Szabolcs Barnabás projektmenedzserhez, tel: +40 267 313335, e-mail: tothszabolcs@kvmt.ro, 
Madarasi Csilla – kommunikációs felelőshöz, tel: +40 267 313335, e-mail: madarasicsilla@kvmt.ro.

<< vissza a főoldalra
Eseménynaptár
Időjárás
Hasznos linkek

  

    


 

Proiect cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României