Uniunea Europeana Guvernul Romaniei POS Mediu Consiliul Judetean Covasna Instrumente structurale
Bodoki- és Baróti hegység, Csókás-Veczer és Csomád-Bálványos  természetvédelmi területek  kezelése
-

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2014.10.24.

Aláírtak a műszaki  tervezésre és tehnikai tanácsadásra vonatkozó szolgáltatási szerződést a Bodoki- és Baróti hegység, Csókás-Veczer, Veresvíz tőzegláp, Lassúág-Honcsok Tőzegláp, Felső Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek  megfelelő kezelése című projekt keretében

A pályázat résztámogatója az Európai Regionális Fejlesztési Alap

Október 20-án Kovászna Megye Tanácsának székhelyén írták alá a Bodoki- és Baróti hegység, Csókás-Veczer, Veresvíz tőzegláp, Lassúág-Honcsok Tőzegláp, Felső Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek  megfelelő kezelése nevű projekt keretében a műszaki tervezésre és technikai tanácsadásra vonatkozó szolgáltatási szerződést.  A szerződés kivitelezője az E.U. PROJECT CONSULTING SRL, a Kovászna Megye Tanácsa által kiírt nyílt versenytárgyalás nyertese.

A szerződés tárgya a műszaki tervek elkészítése a következő objektumokra: a Bodoki- és Baróti hegység természetvédelmi terület Rétyi Nyírben levő látogatóközpontja, a Veresvíz tőzegláp és Lassúág-Honcsok tőzegláp területek esztelneki információs pontja, a Csomád-Bálványos terület információs pontja, és a  Bodoki- és Baróti hegység baconi információs pontja.

A műszaki tervekkel egy időben elkészítik az építkezési munkálatok engedélyeztetésének dokumentációját és a részletrajzokat.  A műszaki tervek és a részletrajzok kidolgozása és átadása-átvétele után, ezeket ellenőrzés és engedélyeztetés céljából benyújtják Kovászna Megye Tanácsa, Műszaki és gazdasági bizottságához, majd ezt követően Kovászna Megye Tanácsa határozattal jóváhagyja.

A szerződés összértéke ÁFÁ-val 210.800 lej és a kivitelezőnek a kezdési rendelet átvétele után 60 nap áll a rendelkezésére a tervek elkészítésre. 

A Bodoki- és Baróti hegység, Csókás-Veczer, Veresvíz tőzegláp, Lassúág-Honcsok Tőzegláp, Felső Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek  megfelelő kezelése projekt célja a természeti örökség és a biodiverzitás védelme és megőrzése a Kovászna Megye Tanácsa gondnokságába lévő természetvédelmi területek szakszerű menedzsmentje által és  a 2007-2013 Környezetvédelmi Szektoriális Operatív Program, Megfelelő kezelési intézkedések a természetvédelem érdekébe, 4. Prioritási tengelyének keretén belül valósul meg.

További információkért forduljon:

Toth Szabolcs Barnabás projektmenedzserhez, tel: +40 267 311190, e-mail: tothszabolcs@kvmt.ro,

Madarasi Csilla – kommunikációs felelőshöz, tel: +40 267 311190, e-mail: madarasicsilla@kvmt.ro.

<< vissza a főoldalra
Eseménynaptár
Időjárás
Hasznos linkek

  

    


 

Proiect cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României