Uniunea Europeana Guvernul Romaniei POS Mediu Consiliul Judetean Covasna Instrumente structurale
Managementul adecvat al ariilor naturale protejate Munţii Bodoc-Baraolt, Dealul Ciocaş - Dealul Viţelului şi Ciomad-Balvanyoş
-

Trasee turistice, de cicloturism şi ecvestru în Mestecănișul de la Reci

Harta traseelor turistice în Mestecănișul de la Reci

Pentru descrierea detaliată - click pe butonul       Detalii >>

 

 

Harta traseelor turistice marcate

1. Drumul Homárka (punct galben):

Lungimea: 4,4 km; *  Durata: 1-1,5 h; * Dificultatea: ușoară

Pleacă din fața restaurantului Palma spre sud-vest și merge de-a lungul digului Homárka (marcaj de graniță din perioada avară) intrând în rezervație. După aprox. 1 km traseul se deviază spre dreapta și se continuă prin pădure până la drumul de exploatare Reci-Măgheruș. Continuă pe acesta spre nord până la limita pădurii. Aici se întoarce spre dreapta și traversează pășunea în direcția mestecănișului, urmând limita acestuia până drumul național lângă pensiunea Mestecăniș. Traversează șoseaua și merge pe lângă acesta aprox. 100 m după care va intra între casele de vacanță. De aici ajunge la complexul turistic Nufărul, și mai apoi spre sud la locul de pornire.

Track GPS: Drumul Homárka (punct galben) --- (descărcarea fişierului  .gpx  prin click dreapta pe link)

2. Drumul Zânelor (punct albastru):

Lungimea: 7 km; *  Durata: 1,5-2 h; *  Dificultatea: ușoară

Pornește din fața restaurantului Palma, și merge de-a lungul digului Homárka (marcaj de graniță din perioada avară) intrând în rezervație. După aprox. 150 m se întoarce la dreapta spre vest. Merge prin pădure pe lângă mici lacuri până la ieșirea dintre copaci. Traversează pășunea și se continuă printre mesteceni până la locul numit ”opt copaci”. De aici se continuă conform stâlpului-indicator spre sud pe drumul de exploatare Reci-Măgheruș. Traversează digul Homárka, și spre sud-est merge în direcția pădurii de pin. Va merge la limita acestuia spre est și la liziera pădurii de pin negru se întoarce spre nord urmând un drum agricol până la locul de pornire.

Track GPS:Drumul Zânelor (punct albastru) --- (descărcarea fişierului  .gpx  prin click dreapta pe link)

3. Drumul Mestecenilor (cruce albastră):

Lungimea: 1,5 km; * Durata: 0,5 h; * Dificultatea: ușoară

Variantă din drumul Zânelor (punct albastru). Pornește din locul numit ”opt copaci” pe marginea nordică a pădurii de mesteceni. După 400  m ajunge la monumentul restaurat în 2010 aflat lângă drumul național care duce la Covasna. De aici după 0,5 km parcurși în direcția sud-est se reîntoarce în marcajul punct albastru, oferind posibilitatea unui circuit de 1,5 km.

Track GPS:Drumul Mestecenilor (cruce albastră)  --- (descărcarea fişierului  .gpx  prin click dreapta pe link)

 

Trasee de cicloturism şi ecvestre

Harta traseelor

Circuitul Pădurii (lungimea: 11,5 km) --- simbol roşu

Pornește din fața restaurantului Palma, și merge de-a lungul digului Homárka (marcaj de graniță din perioada avară) până la intrarea în rezervație, unde se întoarce la dreapta. Merge la liziera pădurii lângă mici lacuri, până la ieșirea dintre copaci. Traversează pășunea la limita mestecănișului și se continuă pe drumul de exploatare Reci-Măgheruș. Pe acesta ajunge în pădure, dar îl va părăsi după 150 m pe un drum forestier spre vest. Traversează o poiană, după care se continuă printre copaci până la un drum perpendicular pe care îl va urma până la ieșirea din pădure printre stâlpii fostului gard care înconjura aria protejată. De aici se întoarce spre nord-vest pe drumul care traversează pășunea până la capătul pădurii, de unde o ia pe fostul drum care lega Sântionlunca de Reci, pe lângă un aliniament de plopi. După aprox. 900 m se întoarce spre sud, traversează pădurea de brazi până la pârâul Beldi, pe care îl va urma spre est până la Homárka. De aici se continuă pe liziera pădurii spre nord-est, mai apoi se întoarce spre dreapta conducând pe lângă mici bălți. Se ajunge înapoi la locul de pornire pe un drum de exploatare situat la limita pădurii.

Track GPS: Circuitul Pădurii --- (descărcarea fişierului  .gpx  prin click dreapta pe link)

Circuitul Uriașilor (lungimea: 12,5 km) --- simbol verde

Pornește din fața restaurantului Palma, și merge de-a lungul digului Homárka (marcaj de graniță din perioada avară) până la intrarea în rezervație, unde se întoarce la dreapta. Merge la liziera pădurii lângă mici lacuri, până la ieșirea dintre copaci.  Traversează pășunea la limita mestecănișului, trece pe drumul de exploatare Reci-Măgheruș, și se continua spre vest pe lângă un canal de desecare. O va traversa împreună cu drumul, și urcă pe un deal de nisip de unde se vede locul de cuibărit a prigoriilor și lăstunilor. Se continuă spre vest până la marginea pădurii, unde o ia spre sud, traversează pădurea de brazi și ajunge la pârâul Beldi. Urmărește drumul în direcția estică. Când ajunge la drumul de exploatare Reci-Măgheruș, îl va urma spre sud în direcția podului de pe pârâul Beldi, dar înainte de acesta se întoarce spre est și după 1,2 km parcurși pe drumul pietruit aflat la marginea ariei naturale protejate în dreptul stâlpului indicator se întoarce spre nord spre pădurea de pin. Se ajunge înapoi la locul de pornire pe un drum de exploatare.

Track GPS:Circuitul Uriaşilor --- (descărcarea fişierului  .gpx  prin click dreapta pe link)

Drumul Morii (lungimea: 5 km) --- simbol orange

Este o continuare a drumului uriașilor, fiind o prelungire a acestuia oferind un circuit de 16 km până la Sântionlunca. După despărțirea de drumul inițial (la cca 1 km de cariera de nisip) se continuă drumul prin pășune până la podul peste Râul Negru. Trece podul și merge spre nord vest, lăsând la stânga un braț mort. Când se ajunge în localitate, se întoarce spre sud, mi apoi est și se va trece peste drumul care desparte un braț mort, având fosta moară la stânga. Se continuă în direcția stației de epurare a apei și în continuare se traversează podul înapoi pe malul stâng al râului și se continuă spre est până la intrarea în pădure, unde se leagă de drumul precedent.

Track GPS: Drumul Morii --- (descărcarea fişierului  .gpx  prin click dreapta pe link)

 

Trasee de turism ecvestre (lungimea: 12 km sau 10,4 km) --- simbol brun

Începe la punctul numit „opt copaci” de pe drumul de exploatare Reci-Măgheruș, dar se desparte repede de acesta spre vest, după 300 m înconjoară o casă și se continuă pe drumul spre Sântionlunca. După 1 km se întoarce spre sud și trece peste canalul de desecare. Se continuă 800 m spre nord-vest. Se întoarce spre sud-vest, ocolește o pășune îngrădită și se continuă spre cumpăna care se vede deja, mai apoi va intersecta drumul care duce la Sântionlunca.

La stâlpul indicator așezat aici există posibilitatea de a străbate pădurea spre est și după un traseu de 3,3 km (ultimii 1,2 km la liziera pădurii) se va ajunge la traseul inițial, scurtându-l la 10,4 km.

Continuând drumul la stâlp spre sud, și străbătând pășunea, mai apoi întorcând la marginea pădurii spre sud-est, cu atingerea unei noi cumpene se va trece peste pârâul Beldi și se ajunge pe drumul comunal Ozun-Măgheruș. Se merge pe acesta spre est până la pod (1,9 km). Se întoarce spre nord pe drumul de exploatare Reci-Măgheruș până la intrarea în pădure, unde o ia spre sud-est și ajunge la Homarka. Va urma digul la liziera pădurii 900 m, după care se întoarce spre vest. Trece de cabana forestieră și continuă drumul spre nord-est 650 m până la marginea pădurii. Va urma drumul aflat la marginea pădurii de mesteceni spre nord-vest ajungând înapoi la locul de plecare.

Track GPS: Trasee de turism ecvestre --- (descărcarea fişierului  .gpx  prin click dreapta pe link)

 

 

 

 

<< înapoi la prima pagină
Calendar noutăți
Meteo
Link-uri utile
Proiect cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României